Credite  
  30 Noiembrie 2022 Prima Pagina | Intern | Business | Extern | IT News | Sondaje | Banci & Credite | Imobiliare | Contact
curs valutar
data:30/11/2022
1 euro = 4,9 Lei
1 dolar = 4,7 Lei
=
Publicitate
Profita de oportunitatea de a lucra alaturi de un expert imobiliar pentru a-ti gasi cele mai bune oferte imobiliare. Ofertele includ apartamente, case, vile, terenuri, spatii comerciale sau industriale si terenuri. Pentru ofertele imobiliare din Bucuresti puteti contacta agentia Landestate. Pentru ofertele imobiliare din judetul Sibiu va recomandam agentia Eurosib Oferte imobiliare din Berghin judetul Alba veti gasi la agentia Ionel Imobiliare. Apartamente de vanzare in Alba Iulia.
Publicitate

De la 1 noiembrie salariile bugetarilor cresc diferentiat

Cele mai importante majorari urmand a fi acordate debutantilor, conform declaratiei ministrului Internelor si Reformei Administrative, Cristian David, coordonatorul grupului interministerial de lucru de negociere cu confederatiile sindicale. " Ne aflam in etapa analizarii unor scenarii de lucru, prioritara fiind categoria debutantilor. Nivelul de majorare va scadea invers proportional cu treptele de salarizare urmand sa se obtina un procent mediu. O comisie mixta guvern-sindicate va incepe de marti sa analizeze consecintelor acestor majorari fiind nevoie de o analiza de impact pentru fiecare treapta de salarizare. Se va lucra pe ambele paliere - un alt grup de lucru discutand principiile unei noi legi a salarizarii unice pentru sectorul bugetar ", a declarat luni Cristian David , la finele unei noi runde de negocieri intre liderii confederatiilor sindicale si grupul interministerial . Marius Petcu , presedintele CNSLR Fratia , a declarat ca desi cele doua parti au convenit ca trebuie majorate de la 1 noiembrie in primul rand salariile celor cu venituri foarte mici din sectorul bugetar de 600 - 700 RON , in timp ce sindicatele cer o majorare de 25 % partea guvernamentala ofera doar un nivel de doar 15 % , precizand ca in cadrul negocierilor care au debutat vineri s-a decis ca problema cresterii salariale se va face in trei etape . Reprezentantii Guvernului refuza insa sa ia in discutie strategia de cresteri salariale pe termen mediu si lung care ar trebui aplicata de la 1 ianuarie 2009 asteptand aparitia legii de salarizare unica in sistemul bugetar . Presedintele CNSLR Fratiaa precizat ca in cadrul intalnirii sindicate - guvern nu s-au purtat discutii privind legea de majorare a salariilor profesorilor cu 50 % si nici despre majorarea cu acelasi procentaj a salariilor din sectorul bugetar . Mariana Campeanu , ministrul Muncii , declara ca partea guvernamentala nu a propus un procentaj anume de majorare a salariilor debutantilor din sectorul bugetar urmand ca grupurile de experti care vor lua in calcul efortul bugetar pentru diferite scenarii de majorare a salariilor vor avea o intalnire zilele urmatoare , in contra replica presedintele CNSLR Fratia precizand ca : "desi au mai castigat poate 2 - 3 zile noi nu vom renunta la protestele anuntate mitingurile si grevele urmand a avea loc conform calendarului stabilit pana la luarea unor decizii concrete ". Luni presedintii confederatiilor sindicale ALFA , BNS , CSDR si CNSLR Fratia , confederatii sindicale reprezentative la nivel national au avut o a doua runda de negocieri cu echipa guvernamentala in vedrea stabilirii strategiei de crestere salariala in sectorul bugetar.

articol citit de 2911 ori
01 Noiembrie 2008

Comentarii - Ziarul Imobiliar nu este responsabil juridic pentru continutul textelor de mai jos
 

LubLqBwAbHBxcMfBPcf

If you want to get read, this is how you suhold write.


toTrCSdMXAjRWKkKqzY

Din nefericire ptr. dvs. imegniaa dvs. de profesionist si de politician (cu personalitate si cu valoare adaugata politicii economice romanesti) este in mare suferinta.Fara sa va ganditi prea mult, faceti o politica ieftina, inconsistenta si voit manipulatoare intr-un cuvant fara valoare.Jucati un rol perfect intr-o gasca ce isi doreste sa confiste puterea, in partid si pe esichierul politic romanesc.Personal v-am urmarit, incepand a va acorda un credit substantial ca om, ca profesionist, ca om politic.Prestatiile dumneavoastra a fost mai intotdeauna partizane si dezamagitoare.Nu asta era speranta ce am legat-o de persoana dvs.Au trecut 22 de ani de transformari haotice, neinspirate, nefericite ca sa nu zic rau intentionate si meschine aleasa-zisei clase politice romanesti.Nici regimul Basescu nu a facut prea multe sau mai bine zis multa agitatie, mult efort, multe traume fara nimic cu realizari insesizabile.Astazi nici macar sperante nu mai avem. Sub aspect economic, domeniul in care ar fi trebuit sa va faceti simtita prezenta si contributia, orizontul si vizibilitatea emanciparii noastre economice este sub o peredea groasa si persistenta de fum.Nimeni nu stie nimic.Unde vrem sa ajungem, care sunt obiectivele, care sunt strategiile, care sunt politicile ???Marele nostru noroc este ca suntem europeni, si incercam sa ne alipim marilor din UE, mimand intelegerea, participarea si implicarea.In 22 de ani am reusit marea perforanta sa venim de pe penultimul loc in Europa, pe acelasi loc, dar intr-o pozitie mult mai slaba (ca performanta si competitivitate).Acum, parca suntem dupa razboi ne-ar trebui vreo 10 planuri Marshall ca sa mai facem ceva caci acum nici macar oameni nu mai avem. Sa intelegem nu suntem nici Germania si nici Japonia nici macar Koreea de Sud.Actuala clasa politica din Romania si actualul mediu culutural romanesc, confirma primitivismul de ansamblu al intregii societati romanesti.Suntem sortiti ca inca multi ani de acum inainte sa purtam o pecete / un stigmat al neinceputilor si neterminatilor din Europa.Aveti si dvs. copii si va doresc sa aveti si nepoti, frumosi si sanatosi.Nu stiu daca v-ati gandit daca urmasii dumneavostra vor ajunge vreodata sa se mandreasca ca ca sunt romani, si sa ocupe un loc respectat printre ceilalti cetateni europeni.Sa speram ca anul ce o sa vina, o sa aduca schimbarea pozitiva ce o asteptam de vreo 70 de ani.Este necesar, se anunta vremuri si mai grele.Adauga comentariul tau:
 
Nume:
Comentariu:
 

ultimele stiri economice
stiri din aceasi categorie
CELE MAI CITITE ARTICOLE
ReclamaScutece pentru copii si adulti Seni