Credite  
  20 Ianuarie 2020 Prima Pagina | Intern | Business | Extern | IT News | Sondaje | Banci & Credite | Imobiliare | Contact
curs valutar
data:20/01/2020
1 euro = Lei
1 dolar = Lei
=
Publicitate
Profita de oportunitatea de a lucra alaturi de un expert imobiliar pentru a-ti gasi cele mai bune oferte imobiliare. Ofertele includ apartamente, case, vile, terenuri, spatii comerciale sau industriale si terenuri. Pentru ofertele imobiliare din Bucuresti puteti contacta agentia Landestate. Pentru ofertele imobiliare din judetul Sibiu va recomandam agentia Eurosib Oferte imobiliare din Berghin judetul Alba veti gasi la agentia Ionel Imobiliare.
Publicitate

Britanicii resping categoric adoptarea euro

Conform unui sondaj 71 % dintre englezi resping ideea renuntarii la moneda nationala in favoarea euro pro fiind doar 23 % din cei chestionati.12 din cele 15 membre ale Uniunii Europene au decis in 1999 adoptarea monedei unice europeana, Marea Britanie, Danemarca si Suedia fiind singurele membre UE care au decis sa nu renunte la propriile monede . Odata cu extinderea Uniunii numarul statelor care folosesc euro a ajuns la 16, criza financiara internationala facand pe tot mai multi analisti sa afirme ca Europa ar fi fost si mai grav afectata in caz ca euro nu ar fi existat si nu s-ar fi respectat regulile stricte impuse de Banca Centrala Europeana. Marea Britanie care a ramas in afara zonei euro dar cu o piata financiara strans legata de cea din Statele Unite este puternic lovita de criza financiara care se rasfrange acum si asupra economiei reale . In timp ce avantajul lire sterline la un nivel scazut stimuleaza exporturile deprecierea sa a dus la scaderea productivitatii , analisti sustinand ca ca 2009 va fi un an extrem de dificil pentru Marea Britanie, produsul intern brut urmand sa scade cu 2,9 % . Pe trimestrul trei din 2008, productivitatea britanica, masurata in PIB pe muncitor, a scazut cu 0,2 % fata de aceeasi perioada a anului precedent , investitiile scazand cu 1,3 % fata de trimestrul anterior. , Datoria publica era, la finele lui noiembrie 2008 de 44,2 % din PIB, comparativ cu 43,1 % in anul precedent , aceasta urmand sa creasca si mai mult, pe masura ce statul cheltuieste miliarde pentru sprijinirea bancilor si redresarea economiei. Deasemenea o lira sterlina mica va duce si la cresterea preturilor pentru consumatorii britanici, in conditiile in care consumul este bazat masiv pe importuri, variind de la alimente la energie. Din cauza scumpirii importurilor, deficitul comercial al Marii Britanii fata de restul UE a crescut de la 2,8 miliarde lire sterline la 3,4 miliarde lire in octombrie . Datorita acest context economic, guvernul laburist condus de Gordon Brown pare dispus sa ia in calcul posibilitatea adoptarii si de catre Marea Britanie a monedei unice europene, chiar daca nu recunoaste acest lucru deschis . Conservatorii resping insa ferm aceasta perspectiva. 'Un guvern conservator nu va include nici un ministru care sa spuna Bruxellesului ca ar fi mai bine fara lira si nici nu va dori adera la euro . Noi nu vom adera niciodata la euro!', declara William Hague, 'ministru de externe' in cabinetul din umbra al conservatorilor

articol citit de 1724 ori
07 Ianuarie 2009
sursa Agerpres

Comentarii - Ziarul Imobiliar nu este responsabil juridic pentru continutul textelor de mai jos
 

RQofpIaky

Gee whiz, and I tohguht this would be hard to find out.


CMKxfrgkJmHHWyBR

I sold my flat in Hungary for a320K but kept the money in fironts when on the day I got my money the firont's value dropped overnight. I hoped it would be temporary and waited, and waited. It's been dipping ever since and I've now lost a32.5K.Converting into pounds now gutted at making such a loss because of these flucutations. I needed the money for a deposit on a flat and now I've lost 12% of my savings.Why did these Euro problems have to happen now ?Adauga comentariul tau:
 
Nume:
Comentariu:
 

ultimele stiri economice
stiri din aceasi categorie
CELE MAI CITITE ARTICOLE
Reclama