Credite  
  09 August 2022 Prima Pagina | Intern | Business | Extern | IT News | Sondaje | Banci & Credite | Imobiliare | Contact
curs valutar
data:09/08/2022
1 euro = 4,9 Lei
1 dolar = 4,8 Lei
=
Publicitate
Profita de oportunitatea de a lucra alaturi de un expert imobiliar pentru a-ti gasi cele mai bune oferte imobiliare. Ofertele includ apartamente, case, vile, terenuri, spatii comerciale sau industriale si terenuri. Pentru ofertele imobiliare din Bucuresti puteti contacta agentia Landestate. Pentru ofertele imobiliare din judetul Sibiu va recomandam agentia Eurosib Oferte imobiliare din Berghin judetul Alba veti gasi la agentia Ionel Imobiliare. Apartamente de vanzare in Alba Iulia.
Publicitate

Sistemul de plati interbancare complet automatizat

TRANSFOND a introdus in functie , din data de 10-10-2008 , sistemul central automatizat PAID pentru efectuarea decontarii automate a instrumentelor de credit (cecuri, cambii si bilete la ordin) marcand astfel inceputul automatizarii complecte a sistemului de plati interbancare in Romania. Proiectul PAID (Procesarea Automata a Instrumentelor de Debit) a demarat la finele lui 2007 , acesta avand ca rezultat o noua aplicatie SENT capabila sa proceseze (pe langa ordine de plata si instructiuni de Debit Direct) si instrumente de debit in format electronic (mesaje electronice de plata si imagini ale instrumentelor de debit). Acesta creste competitivitatea si duce la reducera tarifului per tranzactie la mai putin de jumatate din costul pe suport de hartie atat pentru participantul beneficiar , cat si pentru cel platitor , de la 2,2 lei, la 1,1 lei .
A fost eliminat astfel circuitul postal al acestor documente si riscurile aferente acestor prelucrari manuale, iar timpul aferent decontarii lor s-a diminuat considerabil, aducand beneficii importante agentilor economici utilizatori. Prima decontare propriu-zisa se va face in data de 14 octombrie 2008. Instrumentele de debit in format vechi si cele noi care nu pot fi procesate prin trunchiere vor putea fi compensate centralizat pana la data de 30 iunie 2009 prin casa de compensare a instrumentelor de debit pe suport hartie, situata in Bucuresti si administrata de TRANSFOND. Dupa aceasta data, instrumentele de debit in format vechi vor fi decontate de banci pe baza bilaterala, casa de compensare incetandu-si activitatea . Creata in anul 2000, TRANSFOND este o companie privata, apartinand comunitatii bancare autohtone facand parte din comitetul de coordonare SEPA - organizatia nationala de monitorizare a procesului de implementare si migrare SEPA . Odata cu intrarea in functiune a sistemului Sistemului Electronic de Plati , incepand din anul 2005, TRANSFOND a asigurat compensarea si decontarea electronica a platilor fara numerar de mica valoare interbancare - ordine de plata si instructiuni de debit direct- prin sistemul SENT. Singurele instrumente de plata care nu puteau fi transmise si procesate electronic, automat, au fost, pana in prezent, instrumentele de debit: biletul la ordin , cecul si cambia

articol citit de 4530 ori
11 Octombrie 2008
sursa Agerpres

Comentarii - Ziarul Imobiliar nu este responsabil juridic pentru continutul textelor de mai jos
 

DxbsfgCbuArHysTp

bonjour je pose une question aux gens qui sont renmamcet acceptes l'entrevue, est- ce que je peux faire une demande d'immigration sans assurence?merciAdauga comentariul tau:
 
Nume:
Comentariu:
 

ultimele stiri economice
stiri din aceasi categorie
CELE MAI CITITE ARTICOLE
ReclamaScutece pentru copii si adulti Seni