Credite  
  09 August 2022 Prima Pagina | Intern | Business | Extern | IT News | Sondaje | Banci & Credite | Imobiliare | Contact
curs valutar
data:09/08/2022
1 euro = 4,9 Lei
1 dolar = 4,8 Lei
=
Publicitate
Profita de oportunitatea de a lucra alaturi de un expert imobiliar pentru a-ti gasi cele mai bune oferte imobiliare. Ofertele includ apartamente, case, vile, terenuri, spatii comerciale sau industriale si terenuri. Pentru ofertele imobiliare din Bucuresti puteti contacta agentia Landestate. Pentru ofertele imobiliare din judetul Sibiu va recomandam agentia Eurosib Oferte imobiliare din Berghin judetul Alba veti gasi la agentia Ionel Imobiliare. Apartamente de vanzare in Alba Iulia.
Publicitate

Amenzi pentru agentiile imobiliare

Agentiile imobiliare risca amenzi cuprinse intre 3.000 si 30.000 lei in cazul in care nu furnizeaza clientilor informatii complete despre terenul sau imobilul aflat in cursul tranzactionarii , fiind obligate inca din faza pre-contractuala sa informeze corect clintii cu privire la preturile practicate in piata pentru tipul de imobil ce urmeaza a se tranzactiona in baza planului urbanistic zonal. Prevederile legislative prevad si avizarea clientului in legatura cu nivelul comisionului practicat de agentia imobiliara si alte posibile inconveniente si deficiente precum despre eventuala organizare in vecinatate a unor manifestari populare periodice . Agentiile trebuie sa prezinte corect situatia juridica a imobilului , insotita de o declaratie pe proprie raspundere a proprietarilor ca imobilul nu se afla in litigiu si nu este grevat de sarcini . Agentia imobiliara va da clientilor o declaratie conform careia tranzactia se poate incheia din punct de vedere legal , sarcina asigurarii resurselor financiare revenind cumparatorului. O alta prevedere foarte importanta se refera la clauza de penalizare , dupa aparitii legii consumatorii fiind obligati daca se razgandesc, doar la plata comisionul pe care l-ar fi platit daca tranzactia ar fi avut loc . In avantajul consumatorilor s-a introdus mentiunea ca agentia imobiliara nu poate insera in contract clauze care limiteaza sau conditioneaza dreptul altor persoane de a cumpara imobilul vizitat. Contractul incheiat de catre agentia de intermediere imobiliara va contine informatii clare privind natura serviciului prestat si obiectul contractului , pretul solicitat de proprietar, termenul de valabilitate si conditiile in care contractul poate fi denuntat unilateral sau reziliat , nivelul maxim al comisionului datorat de consumator agentiei imobiliare cat si drepturile si obligatiile partilor.

articol citit de 2456 ori
01 Noiembrie 2008
sursa Agerpres

Comentarii - Ziarul Imobiliar nu este responsabil juridic pentru continutul textelor de mai jos
 

BKJGsGqHyqyl

This arctlie went ahead and made my day.


mYfcbkLIC

I like article Puterea | beutay-reviews.info. Thanks for giving your ideas. I'd personally also like to state that video games have been actually evolving. Today's technology and revolutions have made it simpler to create practical and enjoyable games. These types of entertainment video games were not as sensible when the concept was first being used. Just like other kinds of electronics, video games too have had to grow via many ages. This itself is testimony for the fast growth and development of video games.Adauga comentariul tau:
 
Nume:
Comentariu:
 

ultimele stiri economice
stiri din aceasi categorie
CELE MAI CITITE ARTICOLE
ReclamaScutece pentru copii si adulti Seni